Vad är en grafen display och varför det ska vara i flexibla smarta enheter från framtiden

Igår, blivit en kinesisk tillverkare vars namn undgår oss några huvuden av visar en arbetande och helt flexibel Android smartphone som använder en grafen skärm.Uppfinningen är formad som ett armband och har inga problem Linda sig runt en damens hand, till exempel. Denna glimt av funktionen påminde oss om att ledande smartphone beslutsfattare har redan flexibla skärmar i massproduktion, men de fortfarande väljer att införliva dem i enheter som är helt platt och un-böjbar. Det väckte också vårt intresse i det aldrig sett i bruket före stycke teknik som är grafen display.

Vad är grafen?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future

Grafen är ett lager av rent kol. På bara en atom tjocka, grafen är den tunnaste, lättaste, starkaste, mest öppna och mest värme och El ledande material kända forskare. Den ultimata Super material som blandas med traditionella metaller och plast, kan forma framtiden för, bokstavligt talat, allt! Eftersom kol är kemiska grunden för alla kända liv på jorden och finns i överflöd, tänkt grafen av futurologists som en ekologisk och hållbar lösning för ett teoretiskt oändligt antal applikationer.

Grafenforskningen har varit särskilt givande inom områdena elektronik och bioteknik, även om det finns fortfarande arbete kvar för att göra innan elementet kan produceras på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. Med utveckling i denna riktning stadigt framåt sedan 2012, när en viktig vetenskaplig upptäckt föreslog en mindre giftiga metod för att få hög kvalitet grafen, det är ingen överraskning att Visa tillverkare, tillsammans med andra tekniska företag, är mycket intresserade av materialet.
Igår är det första gången vi sett grafen används i en flexibel smartphone display, på ett sätt som gör inte bara skärmen, men hela enheten fullt böjbar. Klart, framtiden för flexibel smarta enheter som kan vara slitna eller experimenterade med smart designers kommer att omfatta tillämpningen av grafen, utöver den redan bekanta plasten OLED-teknik används av Samsung, LG och Apple för deras smartphones och smartwatches. Så är här en informativ titt på vad grafen bildskärmen är just nu, tillsammans med dess tvivelaktiga nära framtid.

Vad en Grafen visar?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future
Den första flexibla grafen uppvisning (bilden) var prototyped i September 2014 av två partner institutioner-universitetet i Cambridge grafen Center och UK fast Plastic Logic. Det var en monokrom skärm, liknande den i e-läsare. Uppfinningen kan tyckas begränsade, men det är ett viktigt steg mot de bärbara och flexibla smarta enheter framtiden har i beredskap.

Denna särskilda display, och eventuellt andra som följde det – som en på den kinesiska smartphone vi såg igår – fungerar på principen om aktiv matris elektrofores. Det använder ett elektriskt fält till utgång bilder via omflyttning partiklar i en lösning. Lagret av emulsion-bearbetade grafen elektrod är deponeras på en flexibel plast panel och etsat med elektriska kretsar. Det finns inget inneboende krav för att använda glasskivor, vilket innebär att grafen visar inte kommer att utsättas för typ av påverkan skada som glastäckta skärmar.

Dessutom denna typ av skärm bör vara lättare att producera än flexibel OLED-skärmar, eftersom dess backplane – det elektriska lagret som levererar kraft för omflyttning display partiklar – kan produceras med en låg temperatur process (på under 100 ° C/212 ° F), vilket minimerar avkastning risk och gör produktionen mindre resurskrävande. Men smartphone Grafen visar kommer sannolikt att använda element från LCD och OLED-teknik att ge typ av färger och uppdatera priser behövs för en adekvat användare erfarenhet. Detta kommer oundvikligen att komplicera produktionen något.

Ungefär fem månader senare, infört forskare från University of Manchester och University of Sheffield en halvtransparent, grafen-baserade LED skärm, som är grunden för de flexibla Grafen visar som kommer att hamna i framtiden mobila enheter. Att vara bara 10 till 40 atomer tjock, avger den ljus över hela dess yta utan behov av en bakgrundsbelysning.

När kommer grafen skärmar till smartphones?

Vi vet inte! För närvarande är är grafen för dyrt att användas i storskalig produktion av beröring-skärm visar. Och dessutom, det finns mycket arbete att göra innan en grafen skärm kan konkurrera med en fin LCD eller OLED skärm när det gäller bildkvalitet. Därför är dess inledning till smartphone skärmar mer benägna att starta om nivån på touch screen styrenheter.
Sena 2014, forskare från University of Surrey och Trinity College, utvecklat Dublin en "enkel, skalbar och billig metod för att skapa hybrid elektroder genom att kombinera grafen (med dess öppna och elektriskt ledande egenskaper) och silver nanotrådar. Deras accomplishent är att minska mängden nanotrådar behövs för att producera ett touch skärmen lager mer än 50 gånger, alltså förenkla produktionsprocessen. Detta hopkok skulle kunna ersätta den indium tinoxiden layer-teknik som används, även om vi inte är ännu ser det visas i konsumentenheter.