5 skäl till framtiden för digitala enheter kommer att ändras av grafenmaterial

Många gånger kommer revolutionen i teknik från material som plast uppfinningar som förändrar människors liv från alla aspekter. För närvarande har grafen, som nytt material, fått stor uppmärksamhet. I själva verket är grafen ett slags kol med ultrahög styrka, lätt och kan utökas med egenskaper, kommer att kunna ändra utseendet på digitala produkter, känna och till och med använda formuläret. Nedan kommer vi att lära oss mer om grafenmaterialet i slutet har något extraordinärt.

1. Hårdare än stål

Även om LG G Flex kan reparera mindre repor, har det inte förändrats svagheten i mobiltelefonen enkelt. Men om digitala produkter som mobiltelefoner kan använda grafen som ett skal i framtiden blir de rockfasta. Enligt amerikanska kemikalieföreningens rapport är grafens hårdhet 200 gånger gånger stålet, uppenbarligen har en mycket stark hållbarhet.

2. Smältbar som gummi

Forskare vid Columbia University säger att grafen har en viss duktilitet och kan sträcka sig 20%. Med andra ord är grafen faktiskt ett flexibelt material, som liknar gummi. Samsung har arbetat med grafentransistorer för att producera flexibla skärmar. Dessutom har grafen viss vattenbeständighet, det förväntas användas i en ny generation vattentät utrustning.

3. Lätta funktioner

Grafens utmärkta duktilitet gör det också tunt att sträcka sig till en viss grad av genomskinlighet. Det betyder att om handenhetstillverkaren kan använda det här materialet, kan det inte bara göra handenheten mer hållbar, vattentät, men kan också bli mer frivolös.

4. Otroligt batterilivslängd

Vi har nämnt grafen i artikeln om batterieteknikutveckling, och det är högst troligt att vi ska ersätta litiumbatterier i framtiden som en ny generation av batteristandarder. Forskare vid Northwestern University i USA har lyckats utveckla grafen och kiseldrivna batterier som kan ta upp till en veckors uthållighet för en 15-minuters laddning. Självklart, om den framtida mobiltelefonen kan använda grafenbatterier, är en veckan en avgift inte längre en dröm.

5. Sammankopplade med mänskliga kroppar

Aravind Vijayaraghavan, Ph.D. vid University of Manchester, fann att grafen har egenskaperna för biologisk sammankoppling, vilket har en mycket positiv inverkan på bärbara enheter för hälsosam testning. Att använda grafen som sensor kan övervaka och skanna det mänskliga nervsystemet, och det är tänkbart att det kommer att finnas "mentala" övervakningsenheter och applikationer i framtiden.

Framtidsutsikter

Efter att ha sagt så mycket, kommer många vänner att tro att grafen är dyrt, inte riktigt, det är ett av de billigaste råmaterialen, men det behöver ny teknik för att "katalysera" den. För närvarande hävdar Samsung att man har behärskat användningen av grafen som ett halvledarelement, medan IBM, SanDisk, Nokia och många andra teknikföretag koncentrerar sig på grafen (och några prestigefyllda universitet) och tror att vi snart kommer att se den faktiska produkten komma ut.