Principen för grafenuppvärmning

Grafenpulvret dispergeras likformigt i ett organiskt lösningsmedel genom ultraljud och omröring för erhållande av en grafenlösning med en koncentration av 0,05 mg / ml till 0,5 mg / ml och grafenen är enhetligt belagd på det organiska filtret eller vattensystemet genom sugfiltrering och sedan separera grafenfilmen och membranet genom mekanisk avskalning, nedsänkning eller organisk lösningsmedelsupplösning för erhållande av en grafenfilm, tillsats av en elektrod till grafenfilmen och applicering av en spänning för att generera värme. På grund av de unika tvådimensionella nanostrukturerna av grafen tillåter det stora bildförhållandet och den höga specifika ytarean den ovannämnda framställningsförfarandet bildandet av ett likformigt ledande nätverk mellan grafenarken, 1 ~ 10V) kan ge högre värme .

Var kan grafen användas?

Kan bära utrustning för fysioterapi, lätt att rymma den varma filten, dekorativa fresker ... ... människor i begreppet "hög" på grafenprodukterna, går snabbt in i vardagen. 8:00, West Taihu Vetenskap och Teknologi Industrial Park i Wujin Xintiandi Plaza, "Graphene produkt erfarenhet dag" aktiviteter, parkerade mer än 10 graferade företag mer än 30 sorters civila produkter.

Tidningen på grafenmålningen, grafens smarta armband har rapporterats, många läsare uttryckte ett starkt intresse. Gårdagens erfarenhetsaktiviteter, scenen full av människor.

Reportrar på platsen för att se, grafen intelligent fysioterapi midja, grafen smarta kostymer och knäkuddar, isolering Kopp, inredning värmemåleri, ny kudde och andra dagliga behov, omdefiniera de "varma produkterna." Bland dem kan grafen värmemålning 3 sekunder uppvärmas, 10 sekunder det finns en tydlig känsla av värme, 10 kvadratmeter inomhusvintern bara en bit grafen värmemålning och mer än hälften av el som sparas av luftkonditionering. Yi Si nya materialteknik Co, Ltd officiellt sagt, grafen målning med hjälp av anpassade sätt, enligt konsumenternas krav, gjorde landskapsmålning, bröllop eller skyltar, var och en i enlighet med storleken på priset på 800-2000 yuan.

Sidodisplay av grafen hemkudde, bilkudde, inomhus till varma filt etc. används för litiumbatteri för uppvärmning, kan vara usb-gränssnitt för laddning, säker och bra, lätt att tvätta, konstruerad för stillasittande extremiteter numm, vinter inomhus nej uppvärmning, långsiktig körning och andra människor design och utveckling. Inbäddad i värmen av råmaterial, från staden tvådimensionella kol, den sjätte delen av grafenproduktionsföretag.

Grafen är den lättaste och tunnaste, bästa ledningsförmågan och värmeledningsförmågan hos materialet, tjockleken på endast omkring hundra tusen av håret, styrkan når 200 gånger stål, uppvärmning och uppvärmning inom uppenbara fördelar. Stad under 2011 att inrätta den första inhemska forskningsplattformen för grafen - Jiangnan graphenen Institute, den nuvarande samlingen av grafenmaterial och nedströmsansökan av 69 företag, den första bildandet av en komplett industrikedja. På grafens pekskärm, kablar, superkondensatorer, slitageutrustning och andra applikationer nedströms finns på ledande nivå. Nästa steg kommer staden att vara ett urval av grachene 2-3 industrins riktning, så snart som möjligt i de avancerade avancerade applikationerna, storskalig marknad för att söka nya genombrott.

Samma dag utfärdade Xinhua News Agency China Economic Information Agency ofta "Graphene Innovation and Entrepreneurship Guide (2016)", betonade att genom industrikedjan samarbetande innovation, så att utvecklingen av grafenmaterial och nedströms applikationer mer integrerat applikationer.