Kapacitiv TouchPanel också av en massa människor Välkommen!

Som tidigare nämnts, skärmen resistiv med dess låga kostnader, älskade bra respons egenskaper av egenskaperna hos många low-end kunder. Om det är fyra-tråd resistiv eller fem-tråds resistiv de har en helt isolerad miljö, perfekt för att anpassa sig till en mängd olika krävande miljöer. Men den resistiva skärmen är inte utan en nackdel, Resistiv pekskärm från driften är inte kapacitiv bekvämlighet, många gånger Resistiv touch screen är också utrustade med en särskild penna att använda, och ibland ibland behöver beskriva den fingrar för att slutföra åtgärden. Men denna brist är också behoven hos vissa användare, vissa användare kanske bara behöver använda en specifik motstånd penna för att driva och mer används för att visa innehållet i stället för glidande drift, så skärmen Resistiv touch är också föremål för en massa människor välkomna.

Kapacitiv Touch panelen med sin HD-upplösning och hög transmittans, enkel drift och smidig funktioner också fick de flesta människors beröm och följ. Nuförtiden, kapacitiv Touch Panel är en av de mest använda pekskärmen, de vanligaste i många offentliga platser är kapacitiv Touch Panel, det är att vi är väl förtrogna med den mobiltelefon surfplatta lampor bärbara utrustningen i användaren kapacitiv Touch Panelen.

Kapacitiv Touch Panel principen är kroppen det som en kondensator använder, genom den mänskliga kroppen och skärmen kontakten till motsvarande Klicka på händelse, jämfört skärmen motstånd genom trycket röra vägen, kapacitiv skärm driften av den de flesta snabbt, i linje med användarens vanor. Kapacitiv Touch panelen använder människokroppen som elektrod av kondensatorn. När det finns en tillräckligt stor kapacitans mellan ledaren och ITO arbetsytor med mellanskiktet, kommer att den ström som passerar orsaka fel på kapacitiv Touch panelen. Handskar eller handhållna isolering objekt inte svarar vid beröring, detta beror på att ökningen av isolering av media.

Infraröd pekskärm bestäms genom att mäta infrarött på och av att bestämma touch position och pekskärmen används i öppen baffel materialet har ingenting att göra (vissa inte använder någon baffel). Därför, användningen av bra ljustransmission baffel och för att vara anti-reflekterande behandling, kan du få en bra visuell effekt. Av infraröd strålning tube volymgränsen är det dock omöjligt att lansera hög densitet infraröd, så denna touch skärmupplösning inte är hög.

Yta acoustic wave tekniken är mycket stabil, och den ytan akustiska vågen pekskärm controller genom att mäta dämpning tiden på tidsaxeln att beräkna platsen för touch position, så dess noggrannhet är mycket hög. Ytan akustiska vågen pekskärm har också en tredje axel (z-axeln), det vill säga trycket axeln - genom att beräkna dämpning av signalen dämpning kan vara storleken på den användare touchen skärmstorlek, upp till 25 nivåer kan delas. Desto större makt, dämpning av signalen vågformen är bredare och djupare, i alla pekskärmen, endast ytan akustiska vinkar pekskärmen med en uppfattning av touch trycket prestanda.