Grafen plattan katalysator

Begränsningar i grafen

1, de höga kostnaderna, det högsta priset nådde 5.000 yuan/gram, i branschen, ”det svarta guldet”, sade, varför grafen teknik spelarna är i princip Samsung, IBM, Intel och andra viktiga skäl för jättar.

2, grafen teknik finns det begränsningar, tillväxt kräver strikt kontroll villkor.

3, kan inte uppnå storskaliga tillämpningar.

Grafen marknadens storlek

Enligt Kinas grafen industry alliance förväntas, den nuvarande globala årliga kapaciteten av grafen som nådde 100 ton, de nästa fem år till tio år kommer att nå nivån kiloton. 2020, kommer att globala marknadens storlek av grafen överstiga 100 miljarder yuan, som Kina stod för 50% till 80%, Kina kommer att vara i branschens globala grafen spela en ledande och core roll.

Grafen hype sökväg

Grafen spekulation kännetecknas av lång cykel, begreppet mer tekniska genombrott mer eftertraktade enkelt. Såsom en gång den grafen transistorer, grafen avsaltning, grafen batterier, har varit över medel som är gynnsamma.

Från tid till annan, antändas så tidigt som 2011, kapitalmarknaden den stor entusiasmen för grafen. (2 000532) på grund av innehav företaget grafen av marknaden respekteras, beståndet ökade mer än 30% över sex månader, 2 år senare, marknaden iväg en ny runda av aktierna av aktierna i spekulation, detta mer galen, en och en halv månader aktiekurs nästan fördubblats.

Period, begreppet grafen var avstannat, försvann. Men under 2016, grafen och sedan till kött och potatis, säkringen är grundare av Huawei Ren Zhengfei sällsynta nämner i intervjun grafen, var direkt stekt som branschens storebror att passera signalen som investering.

För sådan en andel i grafen, förutom industri teknik genombrott och andra bra, nya material eller grafen tema forum och möten, etc., är också en stimulans till den plattan, som att driva grafen tallrik i den beprövade.