Shangdong Hengyu göra grafen däck

Sixth Element recently presented its “Horizon HD” tyre to the public at the GraphChina 2016 event in the People’s Republic
Sjätte elementet nyligen presenterade sin ”Horizon HD” däck för allmänheten vid GraphChina 2016 evenemanget i Folkrepubliken

Grafen som sägs minska slitage med 25%

Shangdong Hengyu tekniken har blivit senaste däcktillverkaren att meddela att det är att göra däck utifrån Nobelpristagaren materialet grafen. Andra företag som använder grafen i däck inkluderar cykel tyremakerVitorriaoch snabbväxande kinesiska tillverkareSentury Tire.

Enligt företaget levererar Hengyu med grafen (den sjätte elementet materialteknik), Shangdong Hengyu har utvecklat ”däck formuleringar” att företagen säga visar de positiva effekterna av grafen på utförandet av däck.

Hengyu och sjätte elementet rapport att de har varit att lägga ”en mycket liten mängd” sjätte Elements' SE2430 grafen för däckets slitbana sammansatta formuleringar. Som ett resultat var slitage enligt uppgift minskade med ”mer än 25 procent”. Samtidigt sägs rivstyrka ha varit ”mer än fördubblats”.

Sjätte elementet lade nyligen fram resulterande ”Horizon HD” däcket för allmänheten vid GraphChina 2016 evenemanget i Folkrepubliken.

Så hur nära är denna produkt till serieproduktion? Enligt online nyhetskällor, road testning fullbordas och marknadsföring av den grafen-förbättrade är inställd att börja denna sida av jul 2016.

Sjätte elementet etablerar Europeiska kontor

Den sjätte elementet Materials Technology, som är baserat i Changzhou, Kina, är en tillverkare av grafen flingor, grafen oxid och tillhörande material. Dessa används i en rad tillämpningar, inklusive: primer färger och rostskydd beläggningar, syntetiska filmer och batterier. Dock för närvarande ligger fokus på ”beläggningar, polymerer (plast, kompositer, fiber), gummi och batterier” och när du säger gummi detta – naturligtvis – inkluderar däck.

Företaget nyligen öppnat ett säljkontor i Europa, och utsåg Bernhard Münzing en före detta chef för BASF och Gelita som försäljningschef. Målet med det nya europeiska kontoret för sjätte elementet är att utveckla affärsrelationer och naturligtvis försäljning med nyckel innovatörer inom området Europa mellersta påsk och Afrika. Faktiskt Europeiska kontor ses som ett första steg i upprättandet av ett världsomspännande försäljning och distributionsnät – något företaget syftar till att uppnå under nästa år.

Enligt grafen-Info.com producerar det sjätte elementet (T6E) för närvarande 100 ton/år av grafen flingor och oxid vid sin fabrik i Chengzhou, Kina. Detta är att följa upp med ny pilot utrustning att lägga till 110 ton/år av grafen oxid och 55 ton/år av grafen respektive på företagets Changzhou växt. Denna anläggning beskrivs som ”tillståndet i konsten och högautomatiserad”.

Dessutom rapporterar sjätte elementet att det fungerar på en andra produktionsanläggning, som kommer att ha 250 ton/år av grafit oxid och 125 ton/år av grafen flingor. Byggandet av denna webbplats är redan väl igång, med en andra produktionslinje, vilket ger total kapacitet till 250 ton per år av grafen oxid 125 ton/år av grafen, kommer online i augusti 2016.