Fördelar och nackdelar av kapacitiv pekskärm

Kapacitiv Touch Panel transmittans och tydlighet är bättre än fyra-tråd resistiv skärm, naturligtvis, kan inte och ytan akustiska vinkar och fem-tråd motstånd skärmen jämfört. Kapacitiv skärm reflekterande allvarliga och, kapacitiv teknik av fyra lager komposit pekskärmen på våglängden av ljustransmission är inte enhetlig, det är problemet med felaktig färgåtergivning, på grund av reflektion av ljuset mellan skikten, men också orsaka oskärpan som karaktär.

Aktuell: kapacitiv skärmen i princip att den mänskliga kroppen som en kondensator element av en elektrod som används, när det finns en ledare nära korsningen med ITO arbetsytor koppling en tillräcklig mängd kapacitans, strömflödet är tillräckligt för att orsaka den kapacitiv skärm fel flytta.

Även om värdet kapacitans är omvänt proportionell mot avståndet mellan polerna, det är proportionell mot den relativa arean och är också relaterad till isolering koefficienten av medium. Därför, när det större området palm eller handhållna conductor nära den kapacitiv skärm i stället för beröring kan orsaka kapacitiv skärm funktionsfel, i vått väder, denna situation är särskilt allvarlig, håller bildskärmen, palmer nära bildskärmen 7 cm eller inom kroppen nära bildskärmen inom 15 cm kan orsaka kapacitiv skärm fel. En annan nackdel med kapacitiv skärmen är att den inte svarar när du bär handskar på händerna eller handhållna icke-ledande objekt, på grund av tillägg av mer isolerande media.

Drift: Kapacitiv skärm är den största nackdelen är drift: När omgivningstemperaturen, luftfuktighet förändringar, ändringarna som elektriskt fält, kommer att orsaka kapacitiv skärm drivan, vilket resulterar i felaktig. Till exempel display temperaturhöjningen kommer att orsaka avdrift efter boot: användaren Vidrör skärmen medan den andra handen eller kroppen sidan ligger nära övervaka drift; Kapacitiv Touch panelen nära de större föremål flytta kommer att glida användaren vidrör om någon runt för att titta på (inklusive användarens kropp), även om den kapacitiva Touch Panel från långt, men mycket större än fingret området, de direkt påverkar touch platsen för placeringen av skärmen beslutsamhet.

Övrigt: dessutom teoretiskt många bör vara linjära förhållandet är faktiskt icke-linjära, såsom: olika vikt eller olika nivåer av finger vätning den totala mängden ström är annorlunda, och de totala aktuella ändringarna och fyra sub aktuella ändringen av icke-linjära förhållandet, kapacitiv Touch panelen används i denna fyra-vinkel anpassade polär koordinat-systemet har inga koordinater om ursprung, efter driva handkontrollen inte kan upptäcka och återställa, och, efter 4 A / D kompletteras av fyrana värdet av split flödet till touch punkt i det Cartesian koordinerade systemet på X är Y-koordinaten värdet beräkningsproceduren komplex. Eftersom det finns ingen ursprung, drivan av kapacitiv skärmen är kumulativ och kalibrering krävs ofta på arbetsplatsen. Kapacitiv Touch Panel yttersta kiseldioxidhaltiga glaset skyddar glaset från repor, men rädsla för naglar eller hårda föremål slagverk, slå ut ett litet hål skadar mellanvåningen ITO, oavsett om det är ont mellanvåningen ITO eller installera transportprocessen skada den inre ytan av lagrets ITO, kapacitiv skärm inte kan fungera korrekt.