De praktiska produkterna av grafen är indelade i två kategorier

Första, grafen materiella profil

Nu är världen inte en tydlig definition av grafen. 2004 brittiska universitet Manchester vetenskapsmän Andrei Heim och Constantine Norfolkov hittade enskiktslager grafen. De tilldelades 2010 års Nobelpris i fysik för deras utmärkta forskningsarbete på grafen material. Därför, den första grafen endast refererar till ett enda lager av kolatomer från singeln strukturerar av det nya materialet, är endast en carbon atom tvådimensionell materialets tjocklek. Dock uppföljningsstudier visar att av två och tre, elektriska art och även tio lager av kolatomer har också sina egna speciella fysiska egenskaper, nuvarande tjocklek 10 lager kolatomer i arket för grafit material är definieras som grafen argumentet känns gradvis av akademiker. Nyligen etablerade Kina Metalsene Union Standardization kommittén fann att tjockleken på 10 lager kolatomer i materialet tillhör intervallet grafen.

Grafen är ett magiskt material, så länge som tillägg av lite i andra material kan ha en magisk effekt, värdig den materiella sektorn ”super material”. Grafen inte bara ”tunnaste, starkaste”, som en värmeledare, är det bättre än någon annan materialets termiska effekten. Med hjälp av grafen, kan forskare utveckla en rad nya material med speciella egenskaper. På grund av dess mycket låg resistivitet är electron migration extremt snabb, det förväntas att användas till att utveckla tunnare, snabbare konduktiv chips, ersätta kisel. Eftersom grafen är i huvudsak en transparent, bra ledare, är den också lämplig för att göra genomskinliga pekskärmar, ljus tallrikar och även solceller. Super kondensatorer och chips, är världens fokus på studiet av grafen fältet, men också framtidens kulmen på den revolutionerande framstegen av grafen. Tillämpningen av grafen måste vara en process som sträcker sig från låg till hög slut. Användning av low-end tillämpningar av ledningsförmåga av grafen kommer att stiga i de senaste två till tre åren och användningen av solceller och ersätta kisel chip chip området, fortfarande tar lång tid. "

För det andra, gjort av grafen

De praktiska produkterna av grafen är indelade i två kategorier: grafen film och grafen pulver. Det finns många sätt att förbereda grafen i laboratoriet (se figur nedan). Vägen för massproduktion av grafen är dock huvudsakligen två typer: en är användningen av kemisk förångningsdeposition i metallytan att växa ett enda lager är mycket hög, stora område i grafen filmmaterial; en är den naturlig grafiten genom fysiska eller kemiska metoden för krossning, bildandet av grafen pulver. Grafen pulvret ser ut som en mycket fin svart pulver. Inhemska grafen pulver och grafen film har utrustats med massa produktionskapacitet, väntas en rad industriella applikationer av grafen kommer att storskaliga utbyggnaden. Som högteknologiska material, grafen pulver produktionsprocessen, forskning och utveckling är teknik och utrustning mycket viktiga, produktion av kostnaderna för arbetskraft är mycket små. Den årliga produktionskapaciteten av 50 tons av grafen pulver verksamhet, den processaa produktionen endast några arbetstagare endast.