Vad är grafen Material

Grafen är det tunnaste och mest kraftfulla material hittats hittills. Tunn eftersom grafen består av kolatomer tvådimensionell kristaller, tjockleken på endast en atom. Även om det är tunt till ytterst men mycket tät, även minsta Atom storleken av helium kan inte tränga igenom det.

Vad är grafen? Grafen är en honeycomb planar film bildas av sp2 hybridisering av kolatomer. Det är ett quasi-two-dimensional material med enda atomlager tjocklek, så det kallas också monatomiskt lager grafit. Dess tjocklek är ca 0.335nm, enligt de olika sätten att produktionen där är olika upp-och nedgångar, vanligtvis i vertikal riktning av höjd om 1nm, horisontell bredd om 10nm till 25nm, är förutom alla på kol kristall ( noll-dimensionell fullerener, endimensionell kolnanorör, tredimensionella till grafit).

Långt innan det finns en fysiker i teorin att förutsäga, quasi-two-dimensional crystal sig termodynamiska naturen av instabilitet, vid rumstemperatur kommer att snabbt bryts ned eller hoprullade, så det kan inte finnas ensam.

Fram till 2004, den brittiska University of Manchester fysiker Andrei pärla och Konstantin Novo Shuo Luofu, med mikro-mekaniska stripp metod framgångsrikt separerade från grafit grafen, bekräftat att det kan existera ensam, för grafen av forskningen började bli aktiva, två också vann 2010 års Nobelpris i fysik.

Den mest lovande tillämpningen av grafen är byte av kisel, att göra Ultra miniatyr transistorer för produktion av framtida superdatorer. Med grafen i stället för kisel, kommer datorns processor köra hundratals gånger snabbare.

Grafen är dessutom nästan helt transparent, absorberar endast 2,3% av ljuset. Däremot, är det mycket tät, även de minsta gasmolekylerna (helium) inte kan tränga igenom. Dessa funktioner gör den idealisk för användning som en transparent elektronisk produkt, såsom en transparent pekskärm, en ljusavgivande panel och en solpanel.

Som en ny typ av nanomaterial med den starkaste, starkaste och mest ledande ledningsförmågan, grafen är känd som ”svarta guld” och ”kungen av nya material”, forskarna förutsäga att grafen kommer att ”helt ändra den 21: a århundradet” det är troligt att kvitta en svepande globala störande ny teknik och nya industriella revolutionen.